Zahtjevi i potrebe kupaca uvijek su naši izazovi!

Koroprotekt

Koroprotekt je sredstvo za čišćenje metalnih sa brzim i učinkovitim djelovanjem.
Koroprotekt

Primjenjiv u svim granama industrije, servisima i remontnoj djelatnosti. Koroprotekt savršeno dobro otklanja hrdu te nakon završenog tretmana ostavlja samo cistu metalnu površinu koja je spremna za daljnju obradu (galvanske obrade, cincanja, bojanja, varenja, kromiranja itd.). Otapa hrdu ali i sadrži inhibitor koji sprecava otapanje metala te ga preventivno štiti od korozije. Nakon otapanja hrde , inhibitor adsorbiran na površini i nadalje štiti metal od daljnjeg korozijskog djelovanja.

Koroprotekt je biorazgradiv, nije zapaljiv, nije otrovan, nije korozivan ne sadrži otapala fosfata te kao takav uspješno zamjenjuje dosadašnju upotrebu opasnih kiselina. Koroprotekt nece oštetiti staklo, gumu ni plastiku i otklonit ce boju samo na mjestima gdje postoji korozija ispod nje. Cincane i kositrene površine ograniceno držati pod utjecajem koroprotekt-a zbog mogucnosti omekšavanja površine.

Primjena:

Materijali koji se tretiraju trebaju biti cisti od ulja, masti i detrgenata da bi se vodenoj otopini koroprotekt-a omogucio slobodan prodor kroz korodiranu površinu radi efikasnijeg djelovanja.

Takoder, prije upotrebe sredstva, žicanom cetkom otkloniti lako otklonivu ljuskastu koroziju. Tako pripremljene korodirane dijelove staviti u plasticnu kupelj sa pripremljenom otopinom koroprotekt-a i to u omjeru 1 dio koroprotekt-a i 2 dijelova ciste vode.

Grijanje do max. 60°C i miješanje otopine u kupelji ubrzat ce proces koji ce trajati od 3 do 24 sata.

Otopina korištena u kupelji može se ponovno upotrijebiti dok god ne oslabi, što se u tom slucaju regenerira dodavanjem nekorištenog koroprotekt-a.

Tretirani dijelovi ce biti potpuno slobodni od korozije, medutim da se izbjegne brza korozivna reakcija metala na atmosferske kondicije, potrebno je iza tretmana, tretirane dijelove oprati cistom vodom i ponovno uroniti u otopinu na 1 minutu, a zatim izvaditi i ostaviti da se osuše. Za cišcenje i pranje opreme i alata korištenog kod tretmana koristiti iskljucivo vodu.

Zaštita:

Kod korištenja koroprotekt-a nema štetnog isparavanja pa su kod dugotrajnog rada dovoljne samo zaštitne rukavice i kod prskanja zaštitne naocale.

Skladištenje:

Koroprotekt cuvati u dobro zatvorenoj PE ambalaži na otvorenom ili zatvorenom prostoru do 5°C. Izbjegavati skladištenje u metalnoj ambalaži. Ne svrstava se u opasne proizvode za skladištenje i transport, ukljucujuci i transport zrakoplovom.

Pošaljite upit