Zahtjevi i potrebe kupaca uvijek su naši izazovi!

Kondicioner goriva

KONDICIONER GORIVA je naučno balansirana kombinacija organskih detergenata, disperzanata taloga i inhibitora korozije koja je dizajnirana da osigura čistoću sistema goriva,uštedu goriva i efikasnost izgaranja držeći gorivo homogeno pri izgaranju.
Kondicioner goriva

Kondicioner goriva se dodaje direktno u gorivo,tank sa gorivom ili pred spremnik za gorivo.Prosječno ga dodajemo 1 litru na 3000-5000 litara goriva. Predložena količina

Osigurava potpunu smjesu. Omjer varira o kvaliteti tipu goriva ,onečišćenjima i kondenzacijama koje ovise o vremenskim uvjetima.Potrebno je podešavanje kog svakog pojedinog kupca.

Mekša i dispergira viskozne organske taloge koji se akumuliraju u skladišnim tankovima za gorivo i cijevovodima te pospješuje atomizaciju goriva prije izgaranja.

Stabilizira gorivo i spriječava formiranje kompleksnog taloga i gumenih nakupina nastalih oksidacijom,polimerizacijom i aglomeracijom tokom skladištenja

Emulgira i dispergira vodu u sićušne kapljice koje idu sa gorivom fino dispergirane i ne smetaju kod izgaranja

Homogenizira ne kompatibilna goriva tako da se ona miksaju u homogeno u stabilno gorivo.

PREDNOSTI:

-smanjuje talog koksa

-inhibira iskrenje plamena

-reducira dimljenje

-emulgira vodu i talog

-smanjuje održavanje ,a održava plamenik cisterne i cijevovode čistima

-smanjuje depozit čadje time povećava prenos topline

-štedi gorivo

Zaštita radnog osoblja:

Kod korištenja kondicionera goriva-a su kod dugotrajnog rada dovoljne samo zaštitne rukavice i kod prskanja zaštitne naočale.

Skladištenje:

Kondicioner goriva čuvati u dobro zatvorenoj PE ambalaži na otvorenom ili zatvorenom prostoru do 5°C. Ne svrstava se u opasne proizvode za skladištenje i transport, uključujući i transport zrakoplovom.

Pošaljite upit