Zahtjevi i potrebe kupaca uvijek su naši izazovi!

Coroclean

Coroclean je vodena otopina blagih organskih kiselina i površinski aktivnih sastojaka namijenjena za sigurno i brzo zaustavljanje korozije i otklanjanje hrđe sa metalnih površina te efikasnog uklanjanja kamenca.
Coroclean

Coroclean je primjenjiv u svim granama industrije, servisima i remontnoj djelatnosti,mljekarskoj industriji te u domaćinstvima gdje korozija i kamenac uzrokuje probleme i kvarove usljed znatnog oštećenja materijala.

Coroclean savršeno dobro otklanja hrđu i vodeni kamenac te nakon završenog tretmana ostavlja samo čistu metalnu površinu koja je spremna za daljnju obradu (galvanske obrade, cinčanja, bojanja, varenja, kromiranja itd.)

Coroclean otapa hrđu ali i sadrži inhibitor koji sprečava otapanje metala te ga preventivno štiti od korozije. Nakon otapanja hrđe , inhibitor adsorbiran na površini i nadalje štiti metal od daljnjeg korozijskog djelovanja.

Coroclean je biorazgradiv, nije zapaljiv, nije otrovan, nije korozivan ne sadrži otapala fosfata te kao takav uspješno zamjenjuje dosadašnju upotrebu opasnih kiselina.

Coroclean neće oštetiti staklo, gumu ni plastiku i otklonit će boju samo na mjestima gdje postoji korozija ispod nje.

Cinčane i kositrene površine ograničeno držati pod utjecajem coroclean-a zbog mogućnosti omekšavanja površine.

Primjena:

Materijali koji se tretiraju trebaju biti čisti od ulja, masti i detrgenata da bi se vodenoj otopini coroclean-a omogućio slobodan prodor kroz korodiranu površinu radi efikasnijeg djelovanja.

Također, prije upotrebe sredstva, žičanom četkom otkloniti lako otklonivu ljuskastu koroziju. Tako pripremljene korodirane dijelove staviti u plastičnu kupelj sa pripremljenom otopinom coroclean-a i to u omjeru 1 dio coroclean-a i 5 dijelova čiste vode.

Grijanje do max. 60°C i miješanje otopine u kupelji ubrzat će proces koji će trajati od 3 do 24 sata.

Otopina korištena u kupelji može se ponovno upotrijebiti dok god ne oslabi, što se u tom slučaju regenerira dodavanjem nekorištenog coroclean-a.

Tretirani dijelovi će biti potpuno slobodni od korozije, međutim da se izbjegne brza korozivna reakcija metala na atmosferske kondicije, potrebno je iza tretmana, tretirane dijelove oprati čistom vodom i ponovno uroniti u otopinu na 1 minutu, a zatim izvaditi i ostaviti da se osuše.

Za čišćenje i pranje opreme i alata korištenog kod tretmana koristiti isključivo vodu.

Zaštita:

Kod korištenja COROCLEAN-a nema štetnog isparavanja pa su kod dugotrajnog rada dovoljne samo zaštitne rukavice i kod prskanja zaštitne naočale.

Skladištenje:

Coroclean čuvati u dobro zatvorenoj polietilenskoj ambalaži na otvorenom ili zatvorenom prostoru do 5°C. Izbjegavati skladištenje u metalnoj ambalaži.

Ne svrstava se u opasne proizvode za skladištenje i transport, uključujući i transport zrakoplovom.

Pošaljite upit