Zahtjevi i potrebe kupaca uvijek su naši izazovi!

Biodac 30f

Biodac 30 F je vodena otopina blagih kiselina i površinski aktivnih sastojaka namijenjena za sigurno i brzo zaustavljanje korozije , otklanjanje hrđe i kamenca sa metalnih površina.
Biodac 30f

Biodac 30 F je primjenjiv u svim granama industrije, servisima i remontnoj djelatnosti, te u domaćinstvima gdje korozija uzrokuje probleme i kvarove usljed znatnog oštećenja materijala.

Biodac 30 F savršeno dobro otklanja hrđu I kamenac te nakon završenog tretmana ostavlja samo čistu metalnu površinu koja je spremna za daljnju obradu (galvanske obrade, cinčanja, bojanja, varenja, kromiranja itd.)

Biodac 30 F otapa hrđu ali i sadrži inhibitor koji sprečava otapanje metala te ga preventivno štiti od korozije. Nakon otapanja hrđe , inhibitor adsorbiran na površini i nadalje štiti metal od daljnjeg korozijskog djelovanja.

Biodac 30 F je biorazgradiv, nije zapaljiv, nije otrovan, nije korozivan ne sadrži fosfata te kao takav uspješno zamjenjuje dosadašnju upotrebu opasnih kiselina.

Biodac 30 F neće oštetiti staklo, gumu ni plastiku i otklonit će boju samo na mjestima gdje postoji korozija ispod nje.

Cinčane i kositrene površine ograničeno držati pod utjecajem Biodac 30 F-a zbog mogućnosti omekšavanja površine.

Primjena:

Materijali koji se tretiraju trebaju biti čisti od ulja, masti i detrgenata da bi se vodenoj otopini Biodac 30 F-a omogućio slobodan prodor kroz korodiranu površinu radi efikasnijeg djelovanja.

Također, prije upotrebe sredstva, žičanom četkom otkloniti lako otklonivu ljuskastu koroziju. Tako pripremljene korodirane dijelove staviti u plastičnu kupelj sa pripremljenom otopinom Biodac 30 F-a i to u omjeru 1 dio Biodac 30 F-a i 5 dijelova čiste vode.

Grijanje do max. 60°C i miješanje otopine u kupelji ubrzat će proces koji će trajati od 3 do 24 sata.

Otopina korištena u kupelji može se ponovno upotrijebiti dok god ne oslabi, što se u tom slučaju regenerira dodavanjem nekorištenog Biodac 30 F-a.

Tretirani dijelovi će biti potpuno slobodni od korozije, međutim da se izbjegne brza korozivna reakcija metala na atmosferske kondicije, potrebno je iza tretmana, tretirane dijelove oprati čistom vodom i ponovno uroniti u otopinu na 1 minutu, a zatim izvaditi i ostaviti da se osuše.

Za čišćenje i pranje opreme i alata korištenog kod tretmana koristiti isključivo vodu.

Zaštita:

Kod korištenja BIODAC 30 F-a nema štetnog isparavanja pa su kod dugotrajnog rada dovoljne samo zaštitne rukavice i kod prskanja zaštitne naočale.

Skladištenje

BIODAC 30 F čuvati u dobro zatvorenoj PE ambalaži na otvorenom ili zatvorenom prostoru do 5°C. Izbjegavati skladištenje u metalnoj ambalaži.

Ne svrstava se u opasne proizvode za skladištenje i transport, uključujući i transport zrakoplovom.

Pošaljite upit